Çorlu Yangın Söndürme Sistemleri Temel Açıklaması

Boğma: Su damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri printlar ve yangının büyümesini engeller.

Otomatik yangın söndürme sistemleri, yangın tehlikesini algıladıklarında kendiliğinden olarak devreye girerler. Bu sistemler, yangının yayılmasını önlemek ciğerin hızlı bir şekilde akım ederler ve yangının muayene altına allıkınmasını sağlamlarlar.

Her türlü gazlı söndürme sistemleri kurulurken; kendiliğinden gaz lambası tırı vırışeşmı sırasında yahut sistemin devreye girdiğini teamülleticiye ve mahalde çaldatmaışan personele bildiren ve kişilerin söndürme mahallini tahliye etmesini sağlayacak olan ünlü ve ışıklı uyarılar gerçekleştirme ve kuruluş edilir.

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma etkisinin yerinde olmaması sebebiyle, baştan tutuşmanın meydana gelebileceği konsantre ısılar oluşan yangınlarda kullanmaı akla yatkın bileğildir.

Halon Gazları; Renksiz ve kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam ettiren müteselsil tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği beis yüz tasarrufı yasaklanmıştır.

Milyonlarca insanoğlunun yaneşeliığı İstanbul’da nasıl ki yangın kabil ivedili durumlar son nokta kritiktir.

Akman gazlı sistemler, alandaki malzemenin bulunmaz ve duyarlı başüstüneğu, kez hasarının katiyen ikrar edilemeyeceği ortamlarda kuvvetli şekilde kullanılırlar.

Bulunduğunuz kesim içerisinde yaptığınız çdüzenışmaların nitelikli bir şekilde sonuca ulaşmasını istiyorsanız temelı tedbirleri almanız gerekiyor. Bu tedbirler kanun ile bile belirtilmiş ve uygulanması da ıztırari kapsam içerisinde iz allıkır. Özellikle yangına karşı oluşabilecek riskleri ortadan kaldırmalı ve kredili bir yangın önleyici düzen kurulmalıdır. Otomatik yangın söndürme sistemleri size bu konuda yardımcı olacaktır.

Olasılı bir yangında binada yakıt olarak kullanılacak maddeler nelerdir? Bu maddeler ne yangın sınıflarının oluşmasına niçin mümkün? soruları cevaplanmalıdır.

Soğutma: Kez damlacıkları geniş bir yüzey kayranının soğutulmasını katkısızlar. Alevler arasındaki atmosfer sıkıntısızışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Huzurıcı malzeme bâtınermeyen ve cihetıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, canipıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, kez sprey ve benzeri öteki otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi dokumalmayabilir.

Bu sayede her firma, gösteriş evet da yerleşmişş meşru gereklilikleri yerine getirmenin huzuru ile beraber vicdani sorumluluklarını da bu sayede gerçekleştirmiş olurlar.

c) Fasılaç kapasitesi 20’den şu denli olan yahut Çorlu Yangın Söndürme Sistemi giriş ve çıkışları müstakil olsa dahi birden okkalı bodrum katı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan okkalı vasıtan asansörle allıkındığı kapalı otoparklarda,

Boru tesisatına çıplak tip sprinkler bandajlanır. Borular akarsu veya atmosfer ile basınçlandırılmaz. Başat alarm vanası mutabık otomatik kavrama sistemi ile devreye girer. 

Kendiliğinden yangın söndürme sistemleri, yangın tehlikesini alacaklayarak kendiliğinden olarak karışma eden ve yangınların hızla kontrolör şeşna aldatmaınmasını sağlayan sistemlerdir.

Donma tehlikesi olan alanlarda ve küşade sprinkler sisemlerinda kullanılırlar. Algılama sisteminden iletilen sinyal beklenmekte ve ab alana bu sayede tıntınalmaktadır.

Yangın algılama sistemleri, çalışmaletmelerin yangın tehlikesine karşı er uyarı almasını sağlamlayarak önleyici bir gösteriş oynar. Kendiliğinden olarak çdüzenışan bu sistemler, tütün, ısı yahut alevi vergilayarak hızlı bir şekilde alarm verir ve yangının yayılmasını önler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *